Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna harmadik albuma: Good Girl Gone Bad

2007-ben adták ki.

 

Kislemezek:

  • Az első kislemez, az Umbrella március végén jelent meg az USA-ban és május elején a világ többi részén. 2007 június 9-én elérte első helyet a Billboard Hot 100-on, amit hét hétig vezetett. A dal első lett a brit kislemezlistán is, amit tíz hétig vezetett. 2007-ben más számnak ez nem sikerült. Huszonhét országban érte el az első helyet, és ez eddig a legsikeresebb dal az albumról. Az IFPI szerint 2007 novemberének végéig 6.6 millió példányt adtak el a világon, ez maradt a legjobban fogyó kislemez 2008 első negyedéig. A nemzetközi slágerlistán 38 hetet töltött és több mint 8,6 millió példányt adtak el belőle. Az Umbrella az elmúlt évtized 8. legtöbb páldányban elkelt kislemeze.
  • A második kislemez, a Shut Up and Drive augusztusban jelent meg. Bár nem ért el olyan sikereket, mint az Umbrella, bekerült a Top 5-be Ausztráliában, Finnországban, Írországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban. Tizenhat országban került a Top 20-ba.
  • A harmadik kislemez Észak-Amerikában, Ausztráliában, Brazíliában és az Egyesült Királyságban a Hate That I Love You volt. Az USA-ban bekerült a Top 10-be, tizenöt másik országban a Top 20-ba.
  • A negyedik kislemez (Európában a harmadik) az albumról a Don't Stop the Music. Világszerte sikeres volt, tíz országban vezette a slágerlistákat és huszonötben került a Top 10-be.
  • Már a Reloaded album kislemezei után jelent meg két, a standard kiadáson is szereplő dal kislemezen: a Rehab és a Breakin' Dishes.http://www.speakerboxlive.com/cs100/radio/albumcovers/az_148_Good%20Girl%20Gone%20Bad_Rihanna.jpg

 

Kép forrása: http://www.speakerboxlive.com/cs100/radio/albumcovers/az_148_Good%20Girl%20Gone%20Bad_Rihanna.jpg

Szöveg forrása: Wikipédia

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rihanna 1997

(Rihanna, 2010.06.19 12:12)

Ezzel az albumával futott be, és ez tetszett a legeslegjobban, mind közül:)
A kedvencem erről az albumról a Don't stop the music és az Umbrella. (az a leghíresebb száma):P