Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna életrajza

 

Robyn Rihanna Fenty 1988. február 20-án született Barbadoson, a vízöntő jegyében.Édesanyja Guyanai származású. Tőle örökölte egzotikus szépségét. Van két fiútestvére: Rod és Rajad. Van egy Marley nevű kutyája, aki fehér színű.Rihanna beceneve RiRi.Ha az énekesnői karrier nem vált volna be, Rihannából pszihológus lett volna.

Iskolás korában két osztálytársával triót alapított. Gimnáziumos korában a "suli szépének" választották.  Az iskolai tehetségkutatón Mariah Carey-től a "hero" című dalt énekelte. 17 éves korában figyelt fel rá Jay-z, (Jay-z Beyoncé férje) aki egyből szerződtette és a mai napig a menedzsere. Rihanna "Umbrella" című számában is szerepelt. Első albumát, a "Music of the Sun"-t  2005-ben adták ki. 2006 igazán mozgalmas év volt Rihanna számára, ekkor hallhatta meg a világ Riri második lemezét, az "A Girl like me"-t. Ugyanebben az évben mutatta be színészi tehetségét a "Hajrá csajok" háromban, ahol Rihannát játszotta. Ekkor hozott létre egy alapítványt a nélkülözű gyerekek számára. 2007-ben látott napvilágot a harmadik albuma, a "Good Girl Gone Bad". Ezel az albummal futott be. És máig a leghíresebb számaként tartják számon az "Umbrella" című dalát. Az "Umbrella" című szám nem csak a "Good Girl Gone Bad" című album legjobb alkotása, hanem az összes száma közül ez a legjobb. A negyedik albuma 2009-ben jött világra és a "Rated R" nevet kapta.

Több éven keresztül ját Chris Brown-al, aki énekesként vált ismertté. Mindaddig boldog volt a két híresség amíg meg nem történt, hogy egy napon 2009 februárjában valami oknál fogva Chris alaposan elverte barátnőjét, s ha más miatt nem is ezzel újra az újságírók célpontjává vált.  Most egy baseball játokassal van együtt: Matt Kemp-pel.

Jelenleg az ötödik albumán dolgozik, amellyel (ha minden a tervek szerint halad) 2010 őszére végez.

http://patrishka.files.wordpress.com/2009/02/rihanna-chris-brown-mtv-movie-awards-2008.jpgRihanna és Chris Brown

                                                        

Rihanna jelenlegi pasijával: Matt Kemp-pel.                http://www.essence.com/images/mt/matt-kemp-rihanna-in-cabo.jpg

 

A cikket írta: Vas Réka Patrícia (13)

Ne lopd el!

 

Képek forrása: http://patrishka.files.wordpress.com/2009/02/rihanna-chris-brown-mtv-movie-awards-2008.jpg

http://www.essence.com/images/mt/matt-kemp-rihanna-in-cabo.jpg

Szöveg forrása: Saját

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

eger vallon út 4

(kovács ágnes, 2011.07.22 13:43)

szia............... hogy vagy

Miley

(cyrus, 2010.10.13 16:26)

SZiaszto szerintem naon jó lett ez a cikk és naon szeretem Rihannát

barbados

(riribéby, 2010.09.01 23:37)

Hát igen Rihanna egy szép komoly nő.Még ha a haját is nézik az nem számít(nekem is ilyen hajam van)de az arca mint a babáké jó nemmindig.

Rihanna 1997

(Rihanna, 2010.06.19 12:18)

Jahh, és nem is gondoltam volna h pszihológus lenne belőle.
Azt se h a suli szépének vélasztották (mondjuk ez nem csoda XD)

Rihanna 1997

(Rihanna, 2010.06.19 12:15)

Hát igen szomorú h Chris megverte, pedig annyira összeillettek:(
Az új pasija nekem személy szerint annyira nem szimpi, de a lényeg az h ő ne verje meg Riri-t!
Nem is tudtam, hogy az anyja Guyanai!